VRIJDAG BESTANDEN – Oosterse Fantasie Panelen

Een echo van Chinees-Europese ontmoetingenDecoratief behang van IKSEL werpt een licht op de elegante chinoiserieën uit een tijdperk waarin Europa gefascineerd was door het exotisme van de Chinese cultuur.

 

Chinese kunst voor de 20e eeuw is voor Iksel een steeds terugkerende inspiratiebron geweest, vooral vanuit ornamenteel en decoratief oogpunt. Chinoiseries behoorden tot de eerste decors die in het Iksel-atelier werden geschilderd en gingen in de loop der jaren een belangrijk deel van de collecties uitmaken.

 

Chinoiseries zijn een samensmelting van Europese en Chinese stijlen die oorspronkelijk bestemd waren voor de Europese markt. Deze mode begon in het midden van de 17e eeuw naarmate West-Europa en Oost-Azië in nauwer commercieel contact kwamen. Deze stijl bloeide in de 18e eeuw op het hoogtepunt van de Rococo-periode en bleef populair tot ver in de 19e eeuw.

 

Chinoiseries behoren tot de mooiste voorbeelden van artistieke ontmoetingen tussen Europa en China, vooral als het om de schilderkunst gaat. De Iksel-collectie bevat ook Indiase, Japanse en Midden-Oosterse invloeden. Dit ontmoetingspunt van verre tradities resoneert in het grootste deel van de collectie.

 

Alle ontwerpen zijn verkrijgbaar in 5 hoogtes en worden verkocht per paneel van 90 cm. Maatwerk is ook beschikbaar.

 

Hieronder wordt een reeks prachtig geïnstalleerde kamers over de hele wereld getoond, met IKSEL-wandbekleding die verkrijgbaar is bij BOYAC. Neem contact op met het BOYAC-team om de collectie te bekijken of een monster aan te vragen.Boven: IL “Qianlong Garden” schilderachtig behang op een gecraqueleerde turquoise achtergrond. Dit bloemdessin is gebaseerd op het originele 18e-eeuwse behang van de Oost-Indische Compagnie dat ooit werd verkocht aan Yves Saint Laurent en Pierre Berge.

Boven links: IL “White Blossom” Japans schilderachtig behang, in een van de 30 slaapkamers van Hotel St James, Parijs. Rechtsboven: “Imperial Garden ” in blush kleur geïnstalleerd in het restaurant van het Hotel St James Paris. Dit hotel is onlangs heropend na renovatie door Designer Laura Gonzales, Pravda Architects. Slaapkamers, ontvangsthal, restaurant en vergaderruimte voorzien van IKSEL wandbekleding. Fotocredit: Matthieu SalvaingBoven: IL “Eastern Eden” schilderachtig behang geïnstalleerd in een entreehal in New York, door interieurontwerper Garrow Kadigian. Dit ontwerp uit de Archive Collection is een antiek behang van de Oost-Indische Compagnie uit de 18e eeuw.Boven: IL “Xanadu Landscape” in een kinderkamer door Paloma Contreras Design. Dit ontwerp is gebaseerd op het vroege 19e-eeuwse Chinese behang van koningin Victoria in haar slaapkamer in het Brighton Pavillion. Fotocredit: Aimee Mazzenga voor Domino Magazine.Boven: IL “Exotic Chinoiserie” col Blue & White zoals uitgelicht in Living Etc magazine, gestyled door Marianne Cotterill.Boven: IL “Hindustan” schilderachtig behang zoals te zien in Veranda magazine. Fotocredit: Stacy Zaring Goldberg.Het bericht VRIJDAGBESTANDEN – Oosterse Fantasiepanelen verscheen eerst op BOYAC.

creditSource link

Remcovandesanden.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart